Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Räntor, priser och kurser
Händelser i livet
Samhällsengagemang

Nyhetsbrev Nyckelkund

Bidra till en hållbar utveckling med ditt sparande

Vi pratar ofta om att du kan vara med och påverka både företag och samhälle i rätt riktning med ditt sparande. Men hur kan du med dina sparpengar bidra till en hållbar utveckling? Jo, genom att välja ett hållbart alternativ kommer mer kapital investeras i företag som främjar en hållbar utveckling och då har dessa företag större möjlighet att finnas kvar och bli lönsamma.

Hållbarhet i spararådgivningen

När vi ger dig rådgivning om sparande får du frågor om dina hållbarhetspreferenser, det vill säga vad du har för önskemål på hållbarhet när du ska spara. Det finns nämligen olika typer av hållbart sparande. Det kan innebära att vissa bolag och branscher väljs in i en fond av hållbarhetsskäl eller att andra väljs bort. Men det kan också handla om att fonden investerar i bolag i förändring.

Three forest workers in the forest

Våra bästa tips

Avsluta ett abonnemang och starta ett sparande

Med Abonnemangshjälpen som finns i appen kan du få du koll på alla dina abonnemang. Om du vill säga upp sådant som du inte använder ordnar Minna Technologies, som tillhandahåller tjänsten, det åt dig. Nu kan du också samtidigt välja om du vill starta ett sparande på valfri summa.

Få överblick med Boendekollen

Bolån handlar förstås mycket om räntor och amortering. Men det finns mycket annat som också hänger ihop med ditt hem. Vill du få överblick över sparande, försäkringar eller det juridiska? Boendekollen är en rådgivning där vi går igenom helheten i din boendeekonomi tillsammans.

Samla din tjänstepension

Har du haft olika arbetsgivare genom åren? Då kan det hända att du har tjänstepension på lite olika ställen också. Om du samlar din tjänstepension hos oss kan du överblicka den i app eller internetbank och enkelt byta fonder. Det finns en steg-för-steg-guide för varje avtalsområde som visar hur du flyttar din tjänstepension.

Goran

NU ÄR GODA RÅD NÄRA!

Har du frågor kring din ekonomi? Hör av dig till oss. Vi är aldrig långt borta.

Man som ger blod.

Bli blodgivare med Sparbanken Skåne!

Nu kan du som ny blodgivare i Skåne få möjlighet att välja en ideell förening som banken skänker 1000 kronor till. Rädda liv och stötta föreningslivet på samma gång.

Runners

Har du ett projekt som får skåningar att må bra?

Vi investerar i din förening. De senaste åren har vi, genom våra ägarstiftelser, investerat i flera tusen projekt, verksamheter och initiativ runt om i Skåne. 

Erbjudanden till dig som kund

Våra rabatter är ett mervärde till dig som kund i Sparbanken Skåne och blir möjliga genom att vi som sparbank investerar en stor del av vårt överskott i projekt som gör gott för oss i Skåne. Vi tycker det är ett sätt att göra vårt lilla hörn av världen lite bättre. Och göra det mer förmånligt för dig som kund att ta del av det goda.