Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Räntor, priser och kurser
Händelser i livet
Samhällsengagemang

Sök bidrag och stipendier

Runners

Varje år stödjer vi flera hundratals projekt och initiativ som gör skillnad och som bidrar till ett levande Skåne idag och i framtiden. Exempel på detta är stipendier och bidrag till föreningslivet inom idrott, utbildning och kultur. I de lokala föreningarna finns ett stort engagemang och förebilder som skapar en meningsfull fritid och får människor i alla åldrar att växa. Den kraften vill vi värna om. 

Ansök i mars och september!

  • Vill du ansöka om bidrag eller stipendier så gör du det direkt hos någon av våra ägarstiftelser under perioderna 1-31 mars och 1-30 september varje år.
  • Var och en av våra ägarstiftelser ansvarar för ett eget geografiskt område, så för att din ansökan ska hamna rätt, se nedan vilken stiftelse som ansvarar för din kommun. 
  • Du hittar mer information om hur du ansöker hos respektive ägarstiftelse. 

Sparbanksstiftelsen Finn

Sparbanksstiftelsen Finn lämnar huvudsakligen bidrag till initiativ och verksamheter inom följande kommuner: Eslöv, Kävlinge, Lund och Staffanstorp.

Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta

Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta lämnar huvudsakligen bidrag till initiativ och verksamheter inom följande kommuner: Eslöv, Hörby, Höör, Simrishamn, Sjöbo, Svalöv, Tomelilla och Ystad.

Sparbanksstiftelsen 1826

Sparbanksstiftelsen 1826 lämnar huvudsakligen bidrag till initiativ och verksamheter inom följande kommuner: Hässleholm, Kristianstad, Osby och Östra Göinge.

Hur hänger det ihop?

Vår verksamhet bygger på en 200-årig idé om att bankens överskott ska användas till att åstadkomma en positiv och hållbar samhällsutveckling. Eftersom vi har ett starkt lokalt ägande genom våra tre ägarstiftelser kan en stor del av bankens vinst stanna i Skåne och skapa nytta och framtidstro här.

Det är våra ägarstiftelser som förvaltar bankens överskott och som ansvarar för hantering och bedömning av projekt och ansökningar samt fördelar pengarna till dem som beviljas stöd. På så sätt utgör vi och våra ägarstiftelser två sidor av samma mynt i vår gemensamma strävan att bidra till ett Skåne där det är gott att leva.

Ta klivet till en hållbar energilösning

Genom initiativet Sparbanken Skånes Energikliv kan din förening ansöka om ekonomiskt stöd till hållbara projekt för energieffektivisering och beviljas medfinansiering upp till 50 procent och maximalt 100 000 kronor.  

Energiklivet